Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

 

Bijuu : Ichibi - Shukaku, 1 farkú

Jinchuuriki : Gaara (Szél ország/Rejtett Homok)

 

Az Ichibi (egyfarkú), amit másnéven a Homok Shukakujának is neveznek, egy mosómedve-kutya szerű lény. A történetben a Shukaku Gaaraban rejtőzik, de azelőtt még volt 2 másik gazdája is, de erre nem tér ki a manga sem. Amikor Gaara megszületett, lepecsételték bele a szörnyet, hogy hatalmas katonai erő legyen a falunak. De a Bijuuk irányíthatatlanok, és mindezzel Gaara életét is tönkre tették. Mindazonáltal, a Shukaku hatalmas erőforrás Gaaranak. Segítségével tudja a homokot teljesen irányítása alá vonni, valamint kemény falat emelni belőle a védelmére. Shukaku úgy tűnhet, hogy igen vérszomjas és vért követel, ez legfőképpen a chuunin vizsga utolsó felében mutatkozott meg. Még az is érdekesség, hogy Gaara azt hiszi, hogy az Ichibi az édesanyja, mivel folyton hallja a hangját a fejében. Az egyik hatásos módszer, hogy a szörny ne tűnjön fel, hogy a Jinchuuriki nem aludhat el. A Shukakut később kiveszi az Akatsuki Gaaraból, aminek a következménye, hogy meghal. De Chiyo technikájának és Naruto chakrájának köszönhetően megmentik. A Shukaku viszont az Akatsuki kezébe kerül.

 

 

 

 

 

 

 

  • Bijuu : Ninbi - Nekomata, 2 farkú

  • Jinchuuriki : Nii Yugido (Kumo)
  • Nibi (2 farkú), egy macskadémon. A Jichuurikije egy lány, akit Yugitonak hívnak, és a Rejtett Köd Falujából származik. Ő a második legerősebb ninja a faluban és saját akarata szerint alakul át teljesen macskadémonná. A Nibi tűzcsóvákat tud kilövelni a szájából a harc során. Úgy tűnik, hogy Yugito is hasonló szerepet tölt be, mint Gaara a Homokban, ő a falu legfőbb ütőkártyája. Azonban Gaaratól és Narutotól eltérően nála nem mutatkoznak azok a gyermekkori megrázkódtatások. Attól, hogy benne rejtőzik a démon, nem utállja mindenki, sőt sokan hősnek tekintik. Yugitot ugyanúgy fogják el, mint Gaara-t és belőle is kiszedik a Bijuut.

     

 

 

      Bijuu : Sanbi - Genbu, 3 farkú
    Jinchuuriki : Aucun (libre)
 

Sanbi, a 3 farkú egy teknősbékához hasonló teremtmény. A képességei nagy részben ismeretlenek, a mangában sem szántak erre túlzottan sok időt. Azt viszont látni lehet, hogy rendkívül nagy termetű és óriási a sebessége. Az teszi a Sanbit egyedülállóvá más démonoktól, hogy nincsen gazdája.  Az Akatsukinak ez viszont nagy előny (vagy még sem?!). A tenger legmélyén rejtőzködik, de Tobi és Deidara,... vagyis inkább csak Deidara sikeresen elkapja!

 

 

 

 

 

       Bijuu : Yonbi - Soko,  4 farkú

 

 

 

   Bijuu : Gobi - Hoko, 5 farkú


    Bijuu : Rokubi - Raijuu, 6 farkú


Biiju07.gif

 

 

 

     Bijuu : Makumori - Shichibi, 7 farkú

 

 


     Bijuu : Hachimata - Yamata no Orochi, 8 farkú 

 

 

 

Bijuu : Kyuubi - 9 farkú

Jinchuuriki : Naruto (Konoha)

Kyuubi, a 9 farkú egy rókadémon, amely Naruto testébe van lepecsételve. Ez az a rémes szörnyeteg, amely 12 ével ezelőtt rátámadt Konohara, és sok shinobit elpusztított. A Negyedik lepecsételte egy születendő gyermekbe (Narutoba), ő maga pedig belehalt a jutsuba. A Kyuubi miatt Naruto nagyon sokat szenvedett, mivel kiközösítették, és sosem lettek barátai, ráadásul árván nőtt fel, emiatt nagyon sok csapás érte. Amikor Naruto érzelmei fokozódnak, feldühödik, akkor kiszabadul belőle a Kyuubi chakrája. Ez az első részekben mutatkozik meg, később pedig már ő maga tudja utasítani a Kyuubit, hogy adja kölcsön az erejét. Ha a pecsét megreped, akkor a szemei átváltoznak, valamint a szemfogai is megnőnek, és az arcán mély vonások is figyelhetőek meg. A Sasuke elleni harcában (kb 130-134.rész), a Kyuubi chakrája már annyira elborította, hogy egyfajta burokként körbefogta a Rókadémon. Szó szerint látható volt a farka és a hegyes, éles fülei is. A Shippuudenben pedig már az is kiderül, hogy Naruto a 4. farok előjöveteléig irányítani tudja azt a nagy mennyiségű chakrát, de utána, ha több is kijön, már elveszti a fejét és a saját barátait is képes megsebezni. Ez pedig nem csak másokra veszélyes, hanem önmagára is.