Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Aburame
Az Aburame klán egy igen rejtélyes család, aminek van egy rendkívül hátborzongató és különleges képessége. A képességük segítségével képesek a bogarakat irányítani és kommunikálni velük.

Ők a legészrevehetőbbek, mert a családtagok többsége hosszú, suhogó, csuklyás köpenyet és napszemüveget hord. Amikor a klánban egy új gyermek jön a világra, azt odaadják a kikaiaknak /romboló bogarak/. Ezek az élősködők elfoglalják az újszülött testét és gazdájukként tekintenek rá. De a harcok során kölcsönösen védik, segítik egymást. A ninják sokszor a bogaraikra hagyatkoznak, ha például egy genjutsu hatása alá kerülnek, mivel a rovarok fejlett érzékszerveit semmilyen jutsu nem képes befolyásolni. A kikaik a csaták során chakrát kapnak a gazdájuktól, így mégjobban érvényesíteni tudják erejüket.
A konohai geninek közül egyedül Shino az Aburame klán tagja.

 

Hyuuga
A Hyuuga klánról mindig is azt állították, hogy Konoha egyik fő erőforrása. Minden bizonnyal ez a vérvonal az egyik legerősebb a Levelek Közt Rejtőző faluban. A neveztes kézi-tusa stílusuk, és az öröklődő vérvonali sajátosságuk, a Byakugan miatt váltak hírhedté.

A Hyuuga klánt két részre szakították: a főcsalád és a mellékcsaládra. A mellékcsaládnak nem egyéb a feladata, minthogy megvédje a főcsalád tagjait. Ha valaki a mellékcsaládban születik, az már nem lehet a klánjuk vezetője. A Hyuuga klán titka, valamint a főcsalád tagjainak megvédése igen nehéz feladat, és mindez a mellékcsaládra hárul. A homlokukon van is egy jel, egy átkozott pecsét, amit még kiskorukban kapnak és a hovatartozásukat jelzi. Emellett a főcsalád tagjai a pecsétnek köszönhetően képesek néhány kézmozdulattal is lebénítani őket, ha netán gyűlöletet, gyilkos szándékot éreznek a mellék ág bármely tagja felől. Ezek az okok miatt a mellékcsalád mindig is neheztelt a főcsaládra. Ennek példáját legjobban Neji és Hinata küzdelmében láthattuk, mivel Neji a mellékágban, Hinata pedig a főágban született. Az apjaik ikrek voltak, de egyszer el akarták rabolni Hinatat, az elrablóját pedig az apja megölte. Az ország, aki megkísérelte ezt az akciót, követelte, hogy az, aki megölte az emberüket, fizessen saját életével. De nem Hinata apját, hanem Nejiét ölték meg. Neji sokáig nem is jött rá, hogy édesapja mindezt azért tette, mert szerette a bátyját. Ezért volt annyi harag az ő szívében is.

  Akimichi
Konoha pufók klánja. Híresek a testömegük megduplázásáról, és a nagy étvágyukról. A jellemzői a nagy, kövér testalkat.

A klánnak 2 speciális jutsuja létezik. Az egyik a "Multi Size no Jutsu", amellyel képesek valamely testrészüket megnagyobbítani, a másik a "Meat tank", amely segítségével, egy golyó módjára képesek mozogni, és mindent letarolnak az útjukból.
A másik érdekessége a klánnak, hogy képesek készíteni 3 különleges pirulát, ami közönséges embereknek rögtön halált okoz. Három különböző kapszula, három különböző szín, három különböző tulajdonsággal. A zöld-pirula: Houren-gan pirula. Sárga: Curry pirula, vörös: Pepper pirula. Bármelyik elfogyasztása esetén a testben nagy kár keletkezhet. A pirulák mindegyike növeli a shinobi chakráját, de egyszeri használatuk halálos is lehet. Az esetek többségében belehalnak, mivel túl nagy terhet jelentenek a test számára. Az Akimichi klán is csak végzetes esetben használja, valamint ennek is van egy megszabott sorrendje: Houren-gan, Curry, Pepper. Ez az erősségi fokozatuk.

  Uchiha
Az Uchiha klán Konoha leghíresebb és legerősebb vérvonala. Híresek a ritka Sharinganjukról.

Az Uchiha klán lenne Konoha fő erőforrása, ha még mindig létezne. Egy rettenetes tragédia miatt a klán elpusztult. Uchiha Itachi, Sasuke bátyja, elárulta a családot és kivégzett mindenkit. Egyedül öccsét hagyta életben. A mészárlás után Itachi elhagyta a falut, hogy további hatalmat keressen. Sasuke egyedül maradt és sokkos állapotban kórházba került. Sokáig szenvedett bátyja rémisztő emlékétől, majd egyetlen céljának azt tűzte ki, hogy bosszút áll a klánért.
Az Uchiha klán legtöbb tagja nagyon jó fizikai és mentális képességekkel születik. A vérvonaluk által néhány tag örökli a különleges Sharingant is, amely kiváló fegyver a harcokban. Ennek a segítségével képesek a csatákban előre meglátni az ellenfél mozdulatait. A klán tagjai sokszor az ANBU-ban vagy a rendőrségen szolgáltak, még a jelképük is a klánból ered. A Sharingan-nak van egy különleges változata, a Mangekyo Sharingan, amit a családban csak nagyon kevesen tudnak használni és igen nagy árat kell fizetni a birtoklásáért.
Itachi, aki felelős a klán kipusztulásáért, azonban elkövetett egy súlyos bűnt és megölte legjobb barátját a cél érdekében. A Klán rögtön rájött és meggyanúsította a gyilkossággal, így nem volt más választása, minthogy megöljön mindenkit.

 
 
Kaguya
A Kaguya klán egy eléggé furcsa képességgel van megáldva. Képesek a csontvázszerkezetüket módosítani és irányítani. A saját csontjaikat halálos fegyverként használják. A klán tagjait sokszor felhasználták háborúkban, ő rájuk is csak veszélyes fegyverként tekintettek. Csak azáltal találtak békét, ha öltek és pusztítottak, így nem véletlen, hogy eléggé véreskezű a klán. A Köd falujából ered a klán, de már csak alig létezik egy-két tagja, mivel a túlságosan is nagy vérszomjuk és erejük miatt kiirtották. Az egyetlen tag, akivel találkozunk az Kimimaru. Ő Orochimaru szolgálatában áll, de csakis azért mivel megmentette a haláltól és a semmivé válástól. De Gaara keze által meghalt.